vineri, 13 martie 2009

COADA CA INSTITUŢIE LA ROMÂNI

Azi la  coadă (când nu vom mai avea aşa ceva cred că nu vom mai exista ca mândră naţiune care se trage din Traian şi Decebal) la plătit gazu'. Trei persoane în faţa mea, o babă isterica şi încă câţiva cetăţeni după mine. La gheşeul alturat la fel. Durează vreo cinci minute de căciulă. La ghişeul alăturat.La coada mea nu se mişcă nimic. Nu mai merge calculatorul, de fapt reţeaua-intervine tanti de după ghşeu. Moşu' din faţa mea zice :
- Ar trbui sa schimbaţi calculatoarele că sunt cam vechi ! ( N.M. Au lcd-uri Philips,mai greu cu schimbatul ca sunt cam noi).
-E o problemă cu reţeaua- zice tanti de după ghişeu. Se tot strică !
-Trebe să vă modernizaţi ! zice mosu'.
La colega ei reţeaua nu era defecta ! Ea îşi facea treaba. O fi având o reţea mai nouă- se gândea cu voce tare moşu' de lângă mine.
În sfârşit  porneşte reţeaua şi mosu' nu are numic de plată !Mare bucurie ! Pe moş ! Dezamăgirea se citea pe faţa casieriţei cu reţeaua defectă. Aşa am muncit degeaba şi mai am şi reţeaua asta pe cap care se tot defectează.
Iar s-a defectat reţeaua !
-Ai sunat la ........(cred că deranjamentele lor de reţea !) întreaba colega cu reţeaua funcţională ?
-Tot ocupat sună ! 
Baba din spatele meu se tot agita, mă împingea să-şi facă loc sa vadă şi ea cu ochii ei reţeaua care nu funcţioneaza !
Şi uite aşa am pierdut 30 de minute cu reţeaua care nu vrea să meargă decât la colega, şi unde în mod natural s-a mutat coada. S-a şi dublat !
Aşa ca mi-am băgat picioarele si-am plecat !

Niciun comentariu: