duminică, 13 decembrie 2009

Preumblarea de duminică

Trezirea la 8,oo.Plecarea la 9,oo, dacă bancomatu" lu" transilvania ar si funcţiona ! Duminica. Aşa ca 9,30 plecarea.
Coclaurili ne aşteptează !
Repet : ce ţară faină avem ! Păcat că-i locuită de români !
Castelul Ozd, la dracu-n praznic. Unde când plouă se înmoaie asfaltu" ! Şi unde e asfalt, o uitat sa facă două benzi. Dacă vine unu" din faţă cu juma" de maşină esti aproape în şanţ !
E propritate privată şi înăuntru nu ne-o lăsat ! Se renovează.


Către Uioara de Sus asfaltul este sublim dar, lipseste cu desăvârşire vreo 25 de km. Da" compensează peisajul.


Dupa vreo alţi câţiva km. de asfalt găseşti o mare jale. Un castel părăginit, cu uşile bătute în cuie, bălării crescute în ferestre. Am ajuns la castelul de la Uioara de Sus. Că tot e perioada asomărilor, ştiu io vreo câtiva care o merită !


Pe mâna dreaptă de la prima rotundă(sens giratoriu) sunt fostele băi sărate din Ocna-Mureş. Altă mare jale ! Unii conţionali lucrau şi duminica la demolare !


Nu mai e nimic de zis. Poze mai multe găsiţi aici !

6 comentarii:

Claudiu spunea...

Dan tot ce e frumos si grandios in tara e supus procesului de indiferenta, daca toate castelele erau declarate mall-uri nu mai aveai loc sa ajungi acolo sa le vezi

Dan Ghemeș spunea...

Trist, da' adevarat Claudiu ! Astia suntem, atat putem !

Anonim spunea...

Incredibil, cat de fain ar putea fi castelul asta, renovat si curatat! seamana tare cu Castelul Huniazilor, sau mi se pare mie?

Mihaela Karina spunea...

Foarte tare, Dane! Daca ar fi renovat si inclus in circuitul turistic, ar fi o minunat. Dara asa...

Dan Ghemeș spunea...

Acelasi stil, dar la scara mult mai redusa. Cu firidele alea faine! Io m-am urcat pe un balcon dar n-am intrat.Inauntru si parchetul avea o dispunere faina.Cred ca o fost ias-eusau cap pana la revolutie.Cupele din varful frontoanelor le-am vazut la un cetatean acasa in apropiere, pe post de ghivece de flori !
La un castel pus in circuitul turistic in Europa cazarea pe noapte e undeva 150-200 euro. Si nu prea ai loc.

Mihaela Ghemes spunea...

Daca nu fura ceva, cetateanu` roman nu-i sanatos. Sa faci echilibristica pe niste ziduri subrede numa` ca sa furi caramizi... Valoroase caramizi, da capetele care ar fi trebuit sa aiba grija de ele sunt goale... Cata minte poti sa ai sa distrugi o asemenea cladire?