sâmbătă, 12 martie 2011

Prevedere

Nu ştiu de ce mai investim în tehnologii extra-supercarifragilistice de detectat cutremure cu 0,0002 secunde înainte de a se produce. Oricum nu poţi face nimic. S-o dovedit ştiinţific la săracii japonezi care, dacă ei n-au tehnologie, apoi nu mai are nime". Nu ştiu de ce plătim mărmureni şi cutremureni care să bată câmpii şi lumea pe bani publici ca să prevadă un cutremur cu 0,0002 secunde înainte, da" să se ocupe de cai verzi pe pereţi, când oricum nu se mai poate face nimic !

2 comentarii:

Golan Trevize spunea...

văd că toată lumea a fost cutremurată de ce s-a întâmplat acolo. Se vede treaba că dând în buclă mereu imaginea aia la televizor... ăştia de fac emisiuni au indus o anume stare... :))) păcat. În primul rând cercetările asupra orice sunt benefice. Poate că o să ajungem la un moment dat să putem prezice când va fi cutremur cu 2 ore înainte... Sau cercetând asta vom afla altceva... căile ştiinţei (ca şi ale Domnului) sunt întortochiate!

Deci... eu zic să nu ne lăsăm păcăliţi de eclipsă... că nu înseamnă nimic rău. Dacă cineva ar fi zic cuiva prin secolul XVII că omul va merge pe lume... l-ar fi crezut uşor dus cu capul... Mi se pare că cercetarea ajută... Cea făcută de oameni să descopere ceva. Nu cei care reinventează roata şi spun că mai mult de atât nu se poate.

Normal că văzând la televizor anumiţi bizari de pe la noi... care se cred oameni de ştiinţă... începi să ai impresia că asta e ştiinţă.

Dan Ghemeș spunea...

dacă ar tace şi-ar face, n-ar fi o problemă ! da" ei nu tac şi nu fac.