joi, 18 decembrie 2008

DISCRIMINARE PE BANII NOSTRII

   Scriu acest articol in calitatea mea de cetățean al Republicii Românica. Care doreste ca Românica lui să nu fie poluată mai mult decât est cazul, adică în conformitate cu normele europene acceptate. N-o sa fac referire la legi si conventii, decât la cele ale bunului simț.

   Comedia  începe de vreun an de zile, de când onor guvernanții noștrii o bâlbâie cu taxa de polure, cu modificare taxei de poluare, cu modificarea modificării taxei. Până acum când au modificat schimbarea. Am scris așa alambicat pentru eu cred că așa este gândirea celor care ne pun taxe.

   Eu , ca simplu cetățean plătitor de taxe și impozite trag niște concluzii :

1.Guvernul care bâlbâie taxa e format din oameni care nu au nici o treabă cu sistemele de taxe și impozitare, deci neprofesioniști. Daca erau profesioniști nu o bâlbîiau. O făceau și gata !

2.Modul de introducere a taxei , pompieristic, prin tehnica băgării pumnului în gură, denotă  respectul pe care onor guvernanții îl au pentru cei din a căror taxe și ipozite ei fac bugete.

3.Eu ca mândru cetățean al Românicii nu vreau sa incurajez o inustrie neperformantă. Dacă industria auto avea performanță și profesionalism nu aștepta ca statul sa o scoată din criză pe banii mei, ai Dvs. Într-o economie de piața concurențiala se progresează. Și mai ales se cerne piața. Rămân cei care știu să-și facă treaba.

4.Taxa nu are nici o justificare de ordin economic sau social. Exista o taxa pe emisiile de noxe agreeata și de U.E., deci era bună, iar social n-are rost sa vorbim vis a vis de puterea de cumparare a cetațeanului trăitor în Românica.

   Nu știu daca firma Renault, care are și Dacia Pitești are sediul social în România. Dacă nu-l are înseamnă că taxe plăteste la sediul social.Din banii noștrii de taxă auto  ei plătesc taxa în altă țară ! Vi se pare corect să-I încurajăm ? Mie nu !

   Pe dealer-ii de mașini, care ne vând aceeași mașină mult mai scump ca peste tot în Europa, mi se pare normal să-I susținem financiar! Cînd avem noi probleme financiare ei ieftinesc mașinile !

   Să nu uitam că toate acestea sunt intreprinderi private care evoluează  într-o economie de piață, care ar trebui sa sancționeze neperformanța.

   Pe importatorii de mașini second hand  care aduc mașini cu nemiluita,între noi fie vorba :  aproape toți dealer-ii au dezvoltat și acest segment(dacă nu merge una nouă),care poluează, care au o stare tehnică precară, vi se pare normal sa-i încurajăm ? Ei tot o să-și vândă mașinile, poate nu așa multe, dar comisionul se va mări .

   Mașinile second hand vor fi întotdeauna mai ieftin decât cele noi ! Asta nu știu dacă a luat-o în calcul cineva.

   Eu vreau ca toți cetătenii care muncesc  în Românica mea să aiba locurile de muncă sigure și bine plătite. Nu numai cei din județul Argeș sau cei din ramura auto.

   Eu vreau să am dreptul de a alege.Nu dreptul se a fi constrâns să aleg ceva.

   Eu vreau  ca pe “autostrăzile” noastre sa circule numai mașini noi, hibride majoritatea. Numai cu șoferi care și-au plătit taxele la zi !

   Din nefericire ăsta este doar un vis de-al meu.

   În realitate simt cum guvernul mai încearca să-mi bage mâna mai adânc în buzunar, să mă oblige să fac doar alegeri care îi dau lui bine, să mă constrângă să particip la bunăstarea altor țări, să stau pasiv când se încalcă principiile concurenței loiale,să plătesc taxe pe incompetență,să concurez într-un mediu de afaceri preferențial care stimulează pomana de la stat nu concurența.

   Pentru toate astea și multe altele EU MA SIMT DISCRIMINAT PE BANII MEI !

                                        DUMNEAVOASTRĂ CUM VA SIMȚIȚI ?


P.S.   Intrăm într-o perioadă a anului în care ne gândim la cei dragi nouă.Să aveți un Crăciun luminos și cu pace în suflete ! La anul nu se știe ce taxe vom ai mai avea de platit !

Târgu-Mureș, 17.XII. 2008

Scris pentru revista AEPADO

Niciun comentariu: