sâmbătă, 20 februarie 2010

Găina mea istorică şi congresul

Am căpătat de la mama o găină antică veche şi de demult, care m-am gândit io că ar fi bine s-o gătesc cu ocazia expoziţiei de dinozauri de la psd. Ei îi zic congres. Tot una !
Buuun ! Îmi ascut şi io cuţitul cam când dinozaurii îşi pregăteau bricegele mov şi mai dădeau jos nişte afişe mov garantate de ăla mic şi negru de respiră greu !
Pun găina la fiert cam pe vremea când la tiranozaurul şăf încerca să-şi pornească măturoiul de survolat pulimea. O pornit în cele din urmă, măturoiu" zic, cu toate că unii i-o pus în rezervor o substanţă neagră numită vanghelie găsibilă în sectoru" 5 "care este pe persoana mea fizică"!
O pornit şi găina mea bătrână alături de doi morcovi tineri, din secolul ăsta, un pătrunjel rădăcină şi una ceapă ! Sare după gusturi. În supă, la expoziţie în ochi !
La televizor unii încearcă să politizeze maidanul ! Nu reuşesc, maidanu-i maidan şi găina mea plonjează în oală în timp ce geoană degajează la idei politice.
Am io aşa un filing că găina mea va fierbe cam cât expoziţia lu" ăştia.
Am fost îndemnat să iau măsuri drastice, ca să fiarbă mai repede. Ori fierbe, ori o dau pe mâna lu" băsexu ! Am speriat-o deja de două ori şi nu ţine ! Îşi vede de fierberea ei domoală ! Nici gainile opărite nu se mai sperie de basexu !
În timp ce nea nelu e primit cu urale la expoziţie, găina mea tace mâlc şi fierbe la foc domol. Mă gândesc că nu-i cauzeză la inimă mare lucru uralele.
Nu ştiam că dinozaurii vorbesc, dar în schimb conform unor tinerei din expoziţie "pot lipsi intempestiv" ! Da" cică au ei o limbă proprie, limba de lemn îi zice !
Nu prea înţeleg limba asta, aşa că îmi văd io de găina mea. Că până la urmă mai devreme sau mai târziu ea produce un rezultat, adică zamă de găină, pe când expoziţia-congres nu cred.

Niciun comentariu: