vineri, 12 martie 2010

FESTIVALUL LUMINII 2010


FESTIVALUL LUMINII 2010

“Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte”

Când ai văzut ultima dată curcubeul?

Când ai zâmbit ultima dată văzând zâmbetul altcuiva? Cand te-ai oprit să-i priveşti pe ceilati, să simţi vântul, să te bucuri de culori, cand ai mers ultima dată desculţ prin iarba?

Viaţa de zi cu zi a devenit o adevarata cursă contra-cronometru pentru cei mai multi dintre noi. Mereu in lipsă de timp, împarţiti între multe responsabilităţi, slujbă şi familie, uităm cu desăvârşire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte.

Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenţie fiecare clipă pentru a reuşi în ceea ce ne propunem, şi de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simţi vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumuseţea lucrurilor mărunte.

În 2004, câţiva cercetaşi din Cluj Napoca au încercat să amintească oamenilor de fumuseţea lucrurile mărunte din viaţa lor. Unindu-şi forţele au realizat prima ediţie a evenimentului, intitulat atunci seara Viselor împlinite. Festivalul a crescut în timp, fiind bine primit, astfel în 2008, mesajul a fost preluat de cercetaşii din 9 oraşe din ţară.

În 2010, peste 15 filiale ale Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României, contribuie la organizarea Festivalului în cele 11 oraşe din ţară, pentru a putea oferi comunităţilor locale o atmosfer liniştită, de relaxare, iluminata cu mii de lumânări, presărată, printre altele, cu muzică, dans, jocuri, jonglerii cu foc, jocuri de lumini şi umbre, pantomimă, expoziţii de pictură, poze şi desene, ceai cald .

Încă de la început, festivalul i-a implicat activ pe toţi participanţii, pentru a-i ajuta să scape de stresul cotidian, dar şi pentru a le aminti de încrederea în forţele proprii, de încrederea în alţii, de optimism şi de altruism. La fel cum nişte simple cutiuţe (gulguţe) luminate de lumânări ne ajută să ne destindem şi să ne deconectăm de la lumea agitată din care facem parte, există şi în viaţa cotidiană lucruri mărunte care ne pot face mai fericiţi, dacă le acordăm chiar şi o clipă de atenţie.


Haideţi să ne oprim, măcar pentru câteva ore, din agitaţia de zi cu zi! Vă invităm pe toţi să fiţi alături, pe 13 martie 2010, de centrele locale unde are loc Festivalul Luminii anul acesta, pentru a regăsi bucuria lucrurilor mărunte.

Haideţi să ne oprim, măcar pentru câteva ore, din agitaţia de zi cu zi! Sâmbătă, 13 martie 2010, între orele 1900 şi 2100, Organizaţia Naţională Cercetaşii României (O.N.C.R.) filiala Tîrgu-Mureş, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tîrgu Mureş, organizează cea de a doua ediție a Festivalului Luminii, un festival aparte, o altfel de atmosferă, creată prin iluminarea parcului de pe Bulevardului Cetății, cu mii de lumânări.

"Redescoperă frumuseţea lucrurilor mărunte"

Festivalul Luminii 2010 va avea loc în 11 locaţii diferite, în 11 oraşe din ţară:

· Alba Iulia - în parcul din fata Universitatii 1 Decembrie

· Bacău - în Piaţa Tricolorului

· Bucureşti - în parcul Carol

· Cluj-Napoca - în parcul Central

· Hunedoara - în parcul Corvin

· Miercurea Ciuc - pe Platou (20.03.2010)

· Pașcani - în parcul Municipal

· Rădăuți - la statuia lui Bogdan Vodă

· Tîrgu-Jiu - in parcul Central

· Tîrgu-Mureş - în parcul de pe B-dul Cetății

· Timişoara - în parcul Rozelor

În 10 dintre aceste oraşe va avea loc simultan, sâmbătă 13 martie, între orele 19-21, respectiv în Miercurea Ciuc va fi pe data de 20 martie.


Coordonator evenimet:

Cătălin Cătană

Niciun comentariu: