vineri, 12 iunie 2009

CE ŢI-E ŞI CU MAMA NATURĂ. NU ŞTIE SĂ ALEAGĂ !

Azi la ştiri mă loveşte perpendicular o ştire de care nu aveam nevoie ! Cică joi spre vineri noaptea un traznet a nimerit un vârf de brad de pe lângă Tolomaciu(aşa-i zic localnicii din comunele învecinate localităţii Tălmaciu !).
Sub falnicul vârf de brad se aflau de voie de nevoie 'ciobenii', că nu le zic mai bine, şi turma lor. În loc să-i trăzneacă pe inteligenţii de la căpătul bâtei mioritice care adăpostesc oile pe furtuna sub copaci, sigur erau la negru fără protecţia muncii la zi, le trăzneşte pe bietele oi. Care prectic n-au nici o vină ! Singura lor vină e că au mers după măgari ! Sub brad.
Şi mă socotesc io 'aşe' : oile n-are nici o vină da' le trăzneşte, măgarii de la capătul superior al bâtei mioritice scapă !
Nu putea cu două grade lateral dreapta, poate-poate nimerea în Pipera. Acolo avea şanse mai mari, oi mai puţine, ciobani mai mulţi. Poate cine ştie ....ciobanu' şef !Că azi-mâine trebe să-l trăznească în ţări străine.
De-aia zic io de săracele oi care ne dau lână, lapte, branză, viezure, barză. Ups....ultimele două le dau dacii.
Mama natură face alegeri cel puţin ciudate !
Cu meteou' ăsta aşa instabil poate au oile noroc tura viitoare.

P.S. Pentru coformitate : http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/ultima-ora-turma-de-oi-traznita-de-fulger-37396.html

Un comentariu:

Le Createur spunea...

Asta cred ca e felul Universului de a ne spune sa nu mai urmam orbeste niste fraieri si sa incepem sa gandim cu capu' nostru. True story.