sâmbătă, 11 iulie 2009

Deontologia lu' peste !

Aud/citesc ca unii n-au de lucru. Foarte probabil sa fie angajati la stat.
Vor sa implementeze un 'cod deontologic' a bloggerilor. Zic, n-au de lucru ! Sa vrei sa faci asa ceva in primul rand este imposibil(nu stie nimeni cu exactitate cate bloguri sunt), iar in mai multe randuri avem niste ziare si televiziuni la care ar avea mult mai multa treaba de facut. Alea sunt publice si la unele platim abonament obligatoriu ! Daca nu stiau 'deontologii' de ocazie blogul este un spatiu privat.
Daca un blogg-er vrea sa fie citit, se autocenzureaza sau nu atat timp cat are audienta la el pe blog.
Ce treaba au ei cu 'jurnalul nostru on-line' ? Ce vor ei sa implementeze ?
Asta e un fel de cooperativa munca in zadar, da care sigur va consuma niste resurse.
Asa ca : ciu ! la deal ma deontologilor !


2 comentarii:

Anonim spunea...

Codul bloggerilor ar trebui sa fie un doc cu valoare simbolica, deontologica. Exista de cativa ani si in alte state si functioneaza super ok. Spre exp, comunitatea bloggerilor a reactionat in cateva situatii cand un blogger a fost obiectul unor amenintari, atacuri online, campanii de discreditare etc. Tot cu masuri simbolice (spre exp autosuspendarea temporara a blogului in semn de protest/solidaritate cu persoana in cauza).
Codul ar fi util - eu nu il vad ca pe un mijloc de a cenzura, ci de a impune repet simbolic respectarea unor regului - accent pe cea a copyright-ului si a unui limbaj de bun simt (in cazul blogurilor destinate celor sub 18 ani).

de ce? spunea...

din 2006 tot incearca unii si altii...