duminică, 30 noiembrie 2008
LA TG. MURES SE VEDE CERUL !
joi, 27 noiembrie 2008
PRIETEN IN VIATA.
marți, 25 noiembrie 2008
CONSULTANTA SI AUDITUL AFACERII
La restaurantul "Golden Blitz"acum cateva zile,fiind impreuna cu niste amici, am remarcat ceva foarte bizar.
Toti chelnerii si picolii aveau o mica lingurita in buzunarul camasii.
Atunci cand a venit chelnerul sa ia comanda, l-am intrebat:
- De ce purtati toti o lingurita?
Mi-a explicat ca Golden Blitz a cerut consultanta de la Super Best Consulting care, dupa cateva luni de investigatii de tip diagnostic, a ajuns la concluzia ca lingurita este tacamul care cade cel mai des pe jos, la o frecventa de 3 lingurite/masa/ora. De atunci nu mai e nevoie sa mergi la bucatarie sa cauti o noua lingurita.
Economia de randament de timp de lucru este estimata la 5,21%.Indicele satisfactiei clientului a crescut de asemenea cu 3,75%.
Doua minute mai tarziu mi-am scapat lingurita pe jos si imediat chelnerul mi-a adus lingurita lui spunandu-mi ca el va lua alta la urmatoarea lui trecere prin bucatarie. Bravo Super Best Consulting!
Dar, si mai curios, chelnerii aveau o mica sforicica care iesea un pic afara din slitzul lor.Cand ne-a adus nota, l-am intrebat pe chelner la ce serveste acea sforicica.
- Ati observat corect, mi-a spus el cu voce joasa, Super Best Consulting a observat de asemenea ca am putea castiga ceva timp la toalete.Sforicica este legata in jurul penisului, deci il putem scoate fara sa il atingem si nu mai trebuie sa ne mai spalam pe maini, ceea ce reprezinta economie de apa si timpul petrecut la toaleta scade cu circa 7,39%.
- Si dupa ce l-ati scos, cum faceti sa-l bagati la loc fara sa-l atingeti? am intrebat eu.
- Ei bine, imi spune el in soapta, nu stiu cum fac altii... dar eu folosesc....lingurita !!
sâmbătă, 22 noiembrie 2008
CUM MA PREGATESC PENTRU INTERVIU.
joi, 20 noiembrie 2008
PAREREA VOASTRA ?
- Vaccinarea se va desfasura in paralel cu campania de informare
- Cele doua vaccinuri utilizate vor fi Gardasil de la Merk si Cervarix de la GlaxoSmithKline (introduse pe piata acum doi ani si jumatate).
- Vor fi vaccinate elevele de clasa a IV-a de 11 ani
- 18.000 de eleve vor fi vaccinate de personal calificat
- Se vor administra 3 doze de vaccin in decurs de 4 luni
- Vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a se va face cu acordul parintilor.
- Guvernul a alocat sumele necesare prin rectificare bugetara. Ordinul 1612/2008. introduce HPV la 110.000 fete din clasa a IV-a.
- In ordin se precizeaza urmatoarea NOTA: “Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din acesta.
Pe de alta parte, vaccinul este inclus in schema obligatorie in mai multe tari, unele europene (Marea Britanie, Franta).
sâmbătă, 15 noiembrie 2008
STITI PE CINE VOTATI ?
Avocat în Baroul Bucureşti; a fost ofiţer de Poliţie pînă în 1997, apoi jurist la o firmă care se află în subordinea Consiliului Local Tîrgu Mureş, prin intermediul căreia sînt administrate spaţiile locative ale municipiului. În 1996, Valentin Precup a fost acuzat împreună cu alţi poliţişti de la Cercetări Penale că ar fi lovit şi supus un minor – Gheorghe Notar – la rele tratamente, minor care a fost reţinut pentru furt. Pentru că reclamaţia nu a avut nici un efect în România, minorul a dat statul român în judecată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. G.Notar a obţinut daune morale în valoare de 50.000 de euro. Precup a negat că ar fi participat la maltratarea tînărului.
Borbely Laszlo (UDMR)
Deputat şi ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor.
Maniera în care Borbely Laszlo a secretizat numele beneficiarilor de locuinţe ANL reprezintă un caz clasic de interpretare abuzivă a legii, cu scopul de a-şi acoperi clientela politică. Presa i-a solicitat ministrului lista completă a viitorilor proprietari din cartierul ANL „Constantin Brâncuşi“, dar ministrul a refuzat categoric, invocînd legea privind protecţia şi prelucrarea datelor cu caracter personal.
Alexandru Petru Frătean (PSD+PC)
Numele lui Frătean este asociat cu istoria controversată a concesionării unei clădiri a Spitalului Judeţean în favoarea unui spitalul privat.
Ştefan Someşan (PSD+PC)
A fost inspector general al Inspectoratului Judeţean Şcolar; a fost cercetat penal în două dosare; într-unul a fost considerat suspect pentru că în perioada mandatului său au fost decontate sume importante (14 miliarde de lei vechi) unei firme pentru construcţia unui bazin de înot; banii au fost plătiţi, deşi, timp de 3 ani, construcţia nu a fost realizată; Parchetul Anticorupţie şi-a declinat competenţa. Presa consemnează încă două cazuri similare: într-unul e vorba despre inexistenţa documentelor justificative pentru achiziţia a 25 de copy-printere – a fost declarat nevinovat în instanţă, iar într-altul, tot despre decontarea unor lucrări neefectuate.
Teodor Giurgea (PD-L)
Migrator: PUNR, PNL; în 2008 a trecut la PD-L.
Doru Oprişcan (PD-L)
Migrator: PNŢ-CD, PNL, în prezent preşedintele organizaţiei municipale Tg. Mureş a PD-L. A fost preşedintele FPS Mureş în anul în care s-a privatizat Azomureş (1998); privatizarea a fost subiect de anchetă; Doru Oprişcan a fost demis în urma controlului, fiind acuzat că a acţionat împotriva intereselor statului (a sfătuit cumpărătorul să nu achiziţioneze pachetul majoritar pentru că îi va aduce diferenţa de procente – aparţinînd FPS – el însuşi; a devenit manager al Azomureş în favoarea acţionarului privat). Ulterior, Doru Oprişcan devine consilier municipal şi, în această calitate, este indicat, alături de primar şi alţi consilieri ca fiind responsabil pentru o asociere a Primăriei cu o companie privată, asociere care a generat un prejudiciu pentru bugetul local de peste 31,5 miliarde de lei. Doru Oprişcan a apărut în raportul de monitorizare CEDES pentru nedepunerea la termen a declaraţiei de interese
Ovidiu Vasu (PD-L)
Fiul primarului comunei Rîciu, fost vicepreşedinte al PSD Mureş, azi preşedinte al organizaţiei de tineret a PD-L. A migrat din PSD în PD-L împreună cu tatăl său în 2005. În perioada în care tatăl său, Ioan Vasu, era primar al comunei Rîciu, firma lui Ovidiu Vasu avea contract cu Primăria pentru întreţinerea drumului judeţean şi a drumurilor comunale.
Vasile Cornea (PD-L)
Fost primar al oraşului Iernut timp de două mandate, în 2000 şi 2004, dar şi înainte de 1989. Vasile Cornea a fost şef de cadre pe judeţ înainte de ’89. În 2005, după ce a obţinut cel de-al doilea mandat ca primar PSD, Cornea a ales să migreze spre PD. Cornea a fost acuzat, în repetate rînduri, de presa locală, de licitaţii măsluite, jocuri cu banii publici, fonduri ce nu pot fi justificate în urma controalelor efectuate de către controlorii financiari ai Camerei de Conturi.
Niculae Havrileţ (PNL)
Migrator, om de afaceri, fost preşedinte al Agenţiei Domeniilor Statului în Guvernarea CDR. Havrileţ a fost membru al PNŢCD, apoi preşedinte al Acţiunii Populare, iar în prezent este membru al PNL.
Ca fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al ADS, Havrileţ a fost cercetat penal de către procurorii DNA în cazul privatizării SC Vitipomicola SA Sîmbureşti Olt. Alături de alţi 10 funcţionari, Havrileţ a fost acuzat că a aprobat plata unei redevenţe mai mici în contractul de concesionare şi de săvîrşirea unor infracţiuni conexe infracţiunilor de corupţie, în urma cărora bugetul de stat a fost păgubit.
Ciprian Dobre (PNL)
Vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, preşedinte interimar al PNL Mureş, fost prefect. Dobre a fost acuzat, în perioada în care a fost prefect, de fals şi uz de fals de către apărătorii familiilor Banffy şi Demeny, care au solicitat retrocedarea a zeci de mii de hectare de pădure pe valea Mureşului superior. Dobre s-a apărat, afirmînd că nu a făcut decît să aplice legea. Dosarul privind retrocedarea este pe rolul instanţelor mureşene şi în prezent.
Adrian Gherca (PNL)
Director al Oficiului Prefectural Sighişoara. Cu 200 de milioane de lei vechi, Romburg SRL, firma administrată de către Gherca a cumpărat în 2000, în urma privatizării de către FPS, Hotelul Steaua din Sighişoara, restaurantul Vlad Dracul şi popasul turistic Hula Daneş. Hotelul era revendicat de moştenitorii fostului primar Aurel Mosora (1934-1940). SC Romburg, care administrează hotelul, a cîştigat în primă instanţă procesul de retrocedare cu moştenitorii, ca apoi Curtea de Apel Timişoara să le dea cîştig de cauză acestora din urmă, în aprilie 2007, iar hotelul să revină descendenţilor foştilor proprietari.
miercuri, 12 noiembrie 2008
marți, 11 noiembrie 2008
PETITIE DESCHISA
Arta romaneasca are nevoie de bani pentru a se face cunoscuta in strainatate iar artistii romani trebuie sa fie prezenti in circuitele culturale internationale!
Semnati petitia deschisa pentru sustinerea bugetului in forma propusa de echipa ICR la adresa
http://www.petition online.com/ ICR/petition. html
Va rog trimiteti mai departe acest mesaj in adresa dvs. de date.
Cu multumiri,
Cosmin Manolescu
coregraf si manager cultural