sâmbătă, 22 noiembrie 2008

CUM MA PREGATESC PENTRU INTERVIU.

 Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma pregatesc pentru uninterviu o fac cu cea mai mare responsabilitate posibila. Ca de ! Nu se stie ! Trece oportunitatea pe langa mine si eu ? Nepregatit !
Asa ca  in faza premergatoare aflu tot ce se poate afla despre companie. De pe net, de pe bloguri,de pe comunitati etc. Cu ce se ocupa, care e misiunea, valorile companiei, ce realizari au, cati angajati etc. La interviu trebuie sa mergi pregatit. Altfel, cat esti tu de bun risti sa pari neserios.Ei nu au nevoie de oameni neseriosi si nepregatiti ! 
Un profesionist merge intotdeauna pregatit!
Hopa ! Vine si ziua cu pricina ! Interviul ! Uau, ce ma fac ? Oare m-am imbracat corespunzator ? Cati or mai fi chemat ? Cati sunt cei care te intervieveaza ? Imi sta bine gulerul ?
Toate aceste intrebari si multe altele sunt inevitabil sa ti le pui.
Dar ce face profesionistul ?
Este imbracat corespunzator, decent.Are o atitudine. De invingator, el este acolo ca sa-si etaleze toate abilitatile si deprinderile. Mai precis se vinde ! Isi vinde abilitatile. Isi vinde deprinderile de care angajatorul are nevoie.
Ce ai tu de oferit trebuie sa se plieze pe ceea ce isi doresc ei. Daca cerea si oferta se intalnesc, inseamna ca te-ai stiut vinde.
Este un slogan prin fotbal mi se pare care zic eu ca se potriveste aici : " Singur impotriva tutror !"
Asa suntem noi cei mergem la interviu. Ei sunt de obicei cel putin doi.Unul intreaba, celalat te priveste.Unul verbal intreaba si asculta raspunsurile, unul non-verbal se focuseaza pe atitudine, gesturi,pozitii adoptate etc.
Asa ca atentie la pozitia corpului, fara pozitii inchise. Atentie la maini, nu va jucati cu ele( de obicei pe acolo se descarca tensiunea ).
Vocea ferma si calma, ca sa convingeti .
Nu uitati la sfarsit sa le multumiti pentru timpul acordat.(puteau sa-ti acorde mult mai putin timp).Si e si o dovada de buna crestere pe care toti profesionistii o au.
Totul depinde numai de noi !

Articol scris pentru 3ner.ro

Niciun comentariu: