joi, 20 noiembrie 2008

PAREREA VOASTRA ?

Joi a fost lansat primul vaccin supra-numit anti-cancer: asociat cu 20 de decese in SUA, introdus prin program national de vaccinare la copiii din Romania (100.000 fete, 10 ani),
Elevele de clasa a IV-a de 11 ani vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin.

Unele masurile luate in aceasta campanie:

  • Vaccinarea se va desfasura in paralel cu campania de informare
  • Cele doua vaccinuri utilizate vor fi Gardasil de la Merk si Cervarix de la GlaxoSmithKline (introduse pe piata acum doi ani si jumatate).
  • Vor fi vaccinate elevele de clasa a IV-a de 11 ani
  • 18.000 de eleve vor fi vaccinate de personal calificat
  • Se vor administra 3 doze de vaccin in decurs de 4 luni
  • Vaccinarea fetitelor de clasa a IV-a se va face cu acordul parintilor.
  • Guvernul a alocat sumele necesare prin rectificare bugetara. Ordinul 1612/2008. introduce HPV la 110.000 fete din clasa a IV-a. 
  • In ordin se precizeaza urmatoarea NOTA: Refuzul de a efectua vaccinarea se face prin declaratie scrisa a parintilor copilului, cu asumarea consecintelor ce decurg din acesta.
Sustinut initial de milioane de fete si femei, vaccinul a inceput sa fie privit cu precautie dupa raspandirea informatiilor despre cele 20 de decese in timpul vaccinarii, a caror legatura cu vaccinul nu e stabilita clar, potrivit FDA, dar si a altor 600 cazuri de efecte grave, printre care o boala neurologica rara (pe langa alte 9.400 cazuri efecte non-grave). Acestea s-au inregistrat la 16 milioane de doze, distribuite in 2 ani – statistici oficiale FDA (Federal Drug and Food Administation).

Asociatia Pro Vita, ONG care se ocupa de sanatatea publica in randul copiilor avertizeaza: Infectia HPV nu apare cu siguranta la fetiţele de 11-12 ani (chiar 10 ani – n.r.), vizate de campania Guvernului României!
Infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţe! Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecţia cu HPV.

2 decese in timpul vaccinarii cu Gardasil s-au inregistrat in Germania, Austria si unul in Franta.

Vaccinul a primit foarte repede aprobarile FDA(in regim de urgenta in SUA), acest proces rapid ridicand semne de intrebare si alertand diverse grupuri care se preocupa de sanatatea publica. 

Intre timp, presa din SUA a relatat nu o data despre controversele stiintifice cu privire la acest vaccin, iar FDA a fost fortata sa faca publice aceste date in publicatiile sale.

Pe de alta parte, vaccinul este inclus in schema obligatorie in mai multe tari, unele europene (Marea Britanie, Franta).

P.S.Ambele vaccinuri sunt impotriva virusului HVP (papilomavirus uman), cu transmitere sexuala, vizand anumite tulpini considerate a fi cauza pentru cancerul uterin (in speta 16 si 18); cele doua vaccinuri sunt Gardasil produs de Merck Sharp & Dohme (lansat in iunie 2006) si Cervarix produs de GlaxoSmithKline (lansat in august 2007, in Filipine). Gardasil previne de asemenea infectarea cu alte doua tulpini care cauzeaza leziuni genitale. Aparute in urma cu doi ani in SUA si Europa, ambele vaccinuri au fost vandute imediat pe scara larga, data fiind raspandirea mare a HPV si dorintei de prevenire.

CE-AR MAI FI DE SPUS.

Infectia cu Human Papilloma Virus (HPV) este cea mai cunoscuta infectie virala cu transmitere sexuala. Depistarea precoce a infectiei genitale cu Human Papilloma Virus (HPV) este o modalitate eficienta de prevenire a cancerului de col uterin. Se estimeaza ca cel putin 50 % dintre adultii activi sexual au avut o infectie cu HPV. Dobandirea infectiei cu HPV este strans legata de comportamentul sexual. Frecventa infectiei cu HPV creste cu numarul de parteneri sexuali si cu debutul timpuriu al activitatii sexuale.

In Romania intre 2.600 si 3.000 de femei sunt descoperite cu cancer de col uterin anual.

Atentie! Vaccinarea nu inlocuieste examenul ginecologic periodic. Din contra, ajuta acest examen periodic sa scoata din discutie tot ce inseamna 80% din cauzele de cancer de col uterin.

Simptomele apar deja cand cancerul este invadant. Simptomele apar mult prea tarziu si ele sunt traduse prin dureri la contact sexual, sangerari.

 


2 comentarii:

Anonim spunea...

Nu-mi inspira incredere absolut deloc!Daca as avea un copil de 11 ani,cu siguranta m-as opune,avand in vedere reactiile adverse,consecintele.NU fiecare femeie face un astfel de cancer,asadar nu vad de ce exista obligativitate in unele tari.Pe de alta parte,sa-ti expui copilul la atatea efecte negative,cu buna stiinta ...mi se pare o alta tampenie!
Sansele de a trata orice fel de cancer prin terapii naturiste sunt net superioare,iar eficienta lor este DEJA dovedita!Pe cand aici...inca se mai fac teste pe saracele copile...

Unknown spunea...

Am invatat la Bacau in scoala generala nr 18 cu un Dan Ghemeş chiar am stat in banca cu el .
Nichitus Victor