sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Aceşti speciali, care este !

M-am turat io azi, de weeck-end aşa, când vad într-un ziar asta : '37.000 de lei, cea mai mare pensie de stat in 2009'.
Cică e pensie din aia specilală. Stau io ca omu" şi mă întreb : ce-o fi făcut aşa de special ăia de primesc aşa pensii speciale ? O fi vreun judecător care o dat numa " sentinţe in avantajul statului şi n-o pierdut bani publici fără să i se întâmple nimic, sau vreun parlamentar care n-o dormit niciodată în plen. Ori vreun spp-ist în timpul serviciului căruia nu s-o întâmplat nimic deosebit, un miliţian care n-o stat la pândă în locuri imposibile ca să te prindă c-ai făcut nuş"ce, sau vreun securist cu faţă umană ?
Nu toţi contribuim la sistemul de pensii, care mere pe pricipiul solidarităţii, după cum ne impune statul !
Atunci de ce la pensionare unii sunt mai egal decât alţii ?
De ce poate io plătesc mai mult ca el, în peroada activă a vieţii, io produc ceva pentru că lucru la privat, el stă la stat şi când trecem la pensionare el ia cel puţin triplu faţă de mine, dar încă mai este angajat cu cumul de funcţii tot la stat ?
El n-o produs nimic, poate chiar o dat decizii care o prejudiciat statul şi l-o obligat la plăţi care dacă lua decizia corectă nu trebuiau făcute sau o dormit şi s-o uitat la filme în plen sau mi-o propus un schimb permis contra bani sau în timpul serviciului lui chiar s-o întâmplat ceva deosebit numa" el o aflat de la televizor că era la curve când ar fi trebuit sa fie la serviciu sau el n-o bătut oameni nevinovaţi, n-o spionat numa" pentru băieţii buni şi are şi dosarul gata să dovedească asta !
Poate de aia ei sunt mult mai speciali decât noi !

Niciun comentariu: