duminică, 17 ianuarie 2010

Coclaurili se întoarce ! Şi în 2010.




Că tot ţine
vremea cu noi şi la oraş nu ai prea multe de făcut duminica, am purces vitejeşte la alte coclauri.
După cum ne-am şi v-aţi obişnuit deja, nouă ne plac vechiturile. Şi avem destule pe-acilea ! Vreme şi benzină să fie, că până la urmă le vedem şi le vedeţi pe toate.
Aşa că : prima oprire Archita, Ärkeden pe săseşte. Nu vă povestesc ceea ce puteţi găsi pe net sau în cărţi ! N-aş face altceva decât să repet ce-au spus altii. Puneţi mâna şi citiţi, sau dati-vă pe net.
Destul de greu de găsit ! Oamenii din zona au o problemă auditivă. Îţi indică drumul spre judeţul Harghita, care e şi el prin zonă, da" n-are nici o treabă cu Archita.Până la urmă porneşti gps-u" şi te duce ! Pe coclauri, unde şi-o înţărcat mutu" iapa ! Drum forestier, da" peisaju" compensează. Totul e s-o găsiţi în toane bune pe tanti care are cheia de la biserica de incintă.Noi n-am gasit-o. De loc ! Alfel, ca şi noi vedeţi numai exteriorul şi cu bunăvoinţa unui om de treabă ,ţigan, care o venit cu noi până la tanti acasă, ne-o lasat între zidul principal şi cel al bisericii. Deci biserica n-am vazut-o numai la exterior printre gratii. Bun ş-aşa ! Starea construcţiei multiseculare e noasoala. Curăţenia lasă de dorit.
Dar nici pe departe aşa de nasoală ca la castelul de la Topa ! Sau ce-a mai ramas din el ! JALE ! NO COMMENT ! Asa ceva e de domeniul nesimţirii crunte ce ne caracterizează !
În shimb la Malancrav, Malemkref sau Malemkrox pe saseşte, o venit printu" Charles şi-o facut ordine ! Frumos, civilizat, omeneşte ! Trebe să vină unii şi alţii ca să ne arate ce avem şi să pună lucrurile la rând ! Deci, se poate ! Şuşea bună, persoană cu cheia care nu refuză să deschidă, curăţenie, bunăvoinţă ! Bravo.
Până la următoarea preumblare neaparat să fiţi sănătoşi !



2 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte, foarte misto zona!!! Cam cati kilometri sunt din Bucuresti pana acolo? :) Sau daca poti sa imi dai si mie o localizare geografica exacta a bisericii cu pricina.. Multumesc anticipat.

Dan Ghemeș spunea...

Marea majoritate sunt in jurul Sighisoarei.120 km din Bucuresti. Intre Sighisoara si Medias,40 km, sunt alea "puternice". In fiecare sat,comuna e cate una.
Sunt iarasi multe in zona Sibiului. Ma gandesc sa fac o harta, daca nu o facut cineva deja.sau un blog sspecializat. Da un semn si-ti pun traseele la dispozitie.